Kezelések érszűkület esetén, érsebészeti műtét után

Post Info

A későn diagnosztizált, időben nem kezelt érszűkület súlyos következményekkel járhat: a szervek csökkent működéséhez, szövetelhaláshoz, lábszárfekély kialakulásához vezethet.

Érszűkület, diabéteszes érszűkület, neuropathia esetén többfajta terápiás módszer érhető el központunkban: a gyógyszeres kezelés mellett az úgynevezett száraz-fürdőnél a szén-dioxid értágító hatását használjuk ki, a mágneses terápia esetében pedig a mikrokeringés javítása a cél.

Ezek a terápiák alkalmazhatók:

 • érszűkület,
 • diabéteszes angiopátia,
 • lábszárfekély,
 • sebgyógyulás elősegítése esetén,
 • perifériás artériás megbetegedéseknél (pl. Buerger-kór, Raynaud-szindróma, szisztémás szklerózis),
 • polyneuropátia esetén is
 • valamint krónikus fáradékonyság esetén
 • edzés vagy gyógytorna előtt a bemelegítés, és utána a regeneráció elősegítésére

Hogyan tudunk segíteni, milyen beavatkozások érhetőek el mozgásrehabilitációs központunkban?

 • Bemer-mágnesterápia
 • Szén-dioxidos szárazfürdő

A fizioterápia során a természetes és a mesterségesen előállított energiák (nap, víz, hőmérséklet, elektromosság, mágnesesség, ultrahang, emberi mozgás) hatását hívják segítségül a tapasztalt szakembereink.

A terápián való részvétel előtt szakorvosi vizsgálat szükséges, amelyet igény esetén elvégzünk rendelőnkben, így nem kell külön intézkednie, időpontot foglalnia a páciensnek. Más szakorvos (érsebész, angiológus, rehabilitációs) javaslatát is elfogadjuk természetesen.

Bejelentkezés DR. LŐVEI CSILLA reumatológus magánrendelésére

Mit kell tudni az érszűkület, diabéteszes érszűkület, neuropathia kezelésünkről?

 1. A BEMER (Bio-Elektro-Mágneses-Energia-Reguláció) mágnesterápia keringésjavító hatásának köszönhetően hatékonyan kezelhetőek a keringési zavarra visszavezethető betegségek, valamint megelőző és kiegészítő terápiaként is alkalmazható.
  A készülékben található elektromágneses tekercsek által előállított impulzusokat a testbe juttatják, ezek a hullámok az erek falában levő simaizomsejtekre hatnak, javítva az érfal rugalmasságát, segítve a vérkeringést.
 2. A szén-dioxid élettani hatása az értágulat, ennek következtében javul a keringés és a sejtek oxigén ellátottsága.
  A CardioLounge a szén-dioxid kezelés automatizált módja, ennek során a bőrön keresztül a keringésbe jutó szén-dioxid gáz minden olyan esetben segíthet, ahol a helyi véráramlás és a szöveti oxigenizáció fokozódása, a mikrokeringés javítása a cél: kitágulnak a szív koszorúserei, csökken a pulzusszám, a vérnyomás, fokozódik agyi vérkeringés és a vizelet-kiválasztás. A kezelésről, ami egy kabinban történik, a szakorvos dönt arról, hogy megfelelő-e számunkra, milyen gyakran alkalmazhatjuk.
 3. A két kezelést kombinálva is alkalmazzuk a hatás növelése érdekében. Mindenképpen kúraszerűen alkalmazva javasolt. Minden esetben kezelési tervet készítünk, ami alkalmazkodik a páciensek meglévő betegségeihez, panaszaihoz, ezek alapján határozzuk meg az időtartamot, a gyakoriságot, az esetleges módosításokat.

Hasznos információk, gyakori kérdések:

 • A mozgásszervi problémával hozzánk jelentkező páciensek magas szintű komplex ellátásban részesülnek.
 • Team munkában közös döntés alapján tervezzük meg betegeink kezelését, amelyről egyeztetünk a terápia előtt a páciensekkel.
 • A fizioterápiás kezeléseket mellékhatások nélkül végzi a terapeuta.
 • A CardioLounge alkalmazása egyszerű és biztonságos, ruhában is maradhat, nem szükséges levetkőznie. Mindösszesen 20-30 percet kell bent tartózkodnia a kabinban, így nem okoz nehézséget, kellemetlen érzést.
 • Sokszor megkérdezik a betegek, hogy hány alkalom javasolt, mikor érhető el hatás? Általában már az első néhány alkalom után javulást érezhetnek a páciensek, és 10-15 alkalom javasolt a tünetek javulásáig.
 • Fontos tudnia, hogy az elektromágneses mezők nem zavarják a beültetett pacemaker vagy defibrillátor működését.
 • A trombózishajlam, a tüdőembólia, gyulladásos betegségek, valamint gyakori eszméletvesztéssel járó kórképek esetében, szívelégtelenség vagy súlyos magas vérnyomás betegség megléténél nem javasolja a kezelést szakorvos. Nem alkalmazható terhesség és menstruáció alatt sem.
 • Az életmódváltás, így a dohányzás elhagyása, az egészséges étrend követése, a napi szintű testedzés elengedhetetlen az erek védelmében, illetve a már meglévő károsodás folyamatának lassításában.

Különböző mozgásszervi betegségek esetében, így például vérkeringési zavarral tárult mozgásszervi panaszoknál, vérellátási zavar okozta fájdalomnál, illetve sportsérülések gyógyulásának elősegítése érdekében hatékony a mágnesterápia alkalmazása, mint kiegészítő és megelőző kezelés.

A legmodernebb mágnesterápiás technológia a BEMER, amely hatékony számos egészségügyi problémára. Mellékhatásai nincsenek, az ellenjavallatról pedig minden esetben konzultáljon orvosával. A kezelést úgynevezett transzkután CO2 gáz terápiával kombinálva is alkalmazzuk a hatás növelése érdekében a speciális CardioLounge készülékkel, amely a szénsavas vulkáni gyógyfürdők jótékony hatását modernizálva hozza el rendelőnkbe. A bőrön keresztül a keringésbe juttatott gáz értágító hatású, segíti a vérátáramlást és a szöveti oxigenizációs folyamatokat.

Author
Latest Article
Newsletter
Signup our newsletter to get update information, promotion or insight.