Elektroterápia

A kezelésről

Mi a kis- és középfrekvenciás elektroterápiás kezelés?

UH, TENS, iontophoresis, galván, interferencia, diadynamic, szelektív ingeráram, Traubert ingeráram.

Elektromos áram segítségével fájdalomcsillapító-, gyulladáscsökkentő, értágító, keringésjavító, izomlazító, nyugtató hatást érhetünk el. Az elektroterápia során a bőrön át gyógyszert is tudunk bejuttatni a beteg szervezetébe.

Background3
Hogyan zajlik a kezelés

A kezelés menete

A kezelendő testrész szabaddá tétele után kontakt kezelést végzünk a bőrön.
A kezelés fájdalommentes, a beteg a kezelés alatt bizsergést, hullámzást, meleget érezhet.

1. Konzultáció

Felmérjük az Ön egészségügyi állapotát, megvizsgáljuk az érintett és kezelni kívánt területet és kizárjuk azokat az egészségügyi problémákat, amik befolyásolhatják a kezelést.

2. Javaslat

Részletes információkkal látjuk el a kezelés menetéről és gyakoriságáról, illetve összeállítunk egy kezelési tervet a terápia alkalmazására vonatkozóan.

3. Kezelés

A kezelés során a hálózati áramot a kezeléshez szükséges árammá alakítják át. Az elektroterápia hatásosan alkalmazható önmagában, de más kezelések kiegészítéseként is.

A kezelés ideje:

Egy alkalommal 10-20 percig tart a kezelés.
Kúraszerűen alkalmazva ajánlott a heti 2-3 kezelés, összesen 10-15 alkalommal.

Mit kezelhetünk a terápia segítségével? (tüneti terápia)

Mikor nem alkalmazható a kezelés?

Terápián való részvétel előtt szakorvosi vizsgálat, javaslat szükséges. Saját rendelőnkben ezt készséggel elvégezzük, vagy más szakorvos kollégák írásos beutalását is elfogadjuk.

Gyakran ismételt kérdések

Kérdések és válaszok

Ingyenes parkolás az udvarban, a ház előtt lehetséges.

Ha Ön visszahívást kér tőlünk, akkor az oldal tetején található űrlap kitöltése után felhívjuk Önt, hogy pontosítsuk panaszait és igényeit, majd ezt követően ajánlunk egy olyan időpontot, ami Önnek megfelel a vizsgálatra, az első állapotfelmérésre.

Telefonon vagy e-mail üzenetben tudja módosítani, vagy lemondani időpontját. Kérjük, lehetőség szerint ezt az adott időpont előtt 24 órával tegye meg, így módunk van más várakozó beteget az Ön helyére hívni.

Bérleteink a vásárlástól számított 90 napig érvényesek.

Szükséges egy kényelmes váltóruhát, sportcipőt és minden orvosi leletet magával hoznia az állapotfelmérésre. Váltópapucsot biztosítunk.

Magánrendelőnkbe nem szükséges orvosi beutaló

Más magánrendelőbe, fizetős vizsgálatokra tud csak javaslatot adni az orvos.

Magánrendelőből sajnos nem tud gyógyfürdőbe utalni, csak javaslatot tud adni gyógyfürdő kezelésre.

Rendelőnkben készpénzzel tud fizetni, bérletek árát utalással is rendezheti.

Az esetek többségében jobb eredményt lehet elérni, ha a páciensek otthon is végzik a gyógytornát. A gyakorlatokra megtanítjuk, leellenőrizzük a helyes kivitelezést.

Már az első néhány alkalom után javulást érezhet, de általában 10-15 alkalmat javaslunk a tünetek javulásáig. Előfordulhat az is, hogy az első alkalmak után izomláza lesz, az eddig „alvó” izomcsoportjaiban. Természetesen a szükséges alkalmak száma minden esetben egyéni, kórkép függő.

Minden esetben a vizsgálat alkalmával felvilágosítjuk a várható eredményről. Amennyiben nem tudunk segíteni, más megoldás keresésében segítünk, javaslatot adunk.

Minden esetben szükséges orvosi javaslat a kezelésekhez. Természetesen más, a mozgásszervi betegségekben jártas kolléga - reumatológus, ortopédus, baleseti sebész, érsebész, idegsebész, ideggyógyász - javaslatát is elfogadjuk. Ez esetben nem szükséges a rendelőnkben az orvosi vizit díját kifizetnie.

Időpontfoglalás és elérhetőségek

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésére!