BEMER mágnesterápia

A kezelésről

Mi a BEMER mágnesterápiás kezelés?

A BEMER mágneses energia segítségével a vazomóciót (az arteriolák, a kapillárisok és a venulák keresztmetszetének ritmikus váltakozását, azaz magát az érfal mozgást) optimalizálja. A mágneses térerő pulzáló, ez biztosítja, hogy nem csak a véráramban mozgó sejtek számára elérhető. Az innovatív BEMER mágnesterápia keringésjavító hatásának köszönhetően hatékonyan kezelhetőek a keringési zavarra visszavezethető betegségek, profilaktikus (megelőző) és kiegészítő terápia is.

Background3
Hogyan zajlik a kezelés

A kezelés menete

A BEMER készülékben található elektromágneses tekercsek által előállított impulzusokat a testbe juttatják. Ezek a hullámok az erek falában levő simaizomsejtekre hatnak, amely javítja az érfal rugalmasságát, a vérkeringést és csökkenti a gyulladást.

1. Konzultáció

Felmérjük az Ön egészségügyi állapotát, megvizsgáljuk az érintett és kezelni kívánt területet és kizárjuk azokat az egészségügyi problémákat, amik befolyásolhatják a kezelést.

2. Javaslat

Részletes információkkal látjuk el a kezelés menetéről és gyakoriságáról, illetve összeállítunk egy kezelési tervet a terápia alkalmazására vonatkozóan.

3. Kezelés

A B.SPOT kezelés során kis területű, célzott kezelést végzünk, univerzális tartóval rögzítjük a kívánt testrészre a kezelőegységet. A célzott, intenzív kezelést a bázisprogram után végezzük.

A kezelés teljesen fájdalommentes, a beteg a kezelés alatt semmit nem érez.

A kezelés ideje:

Egy alkalommal 20 percig (szükség esetén + B.SPOT kezelés 10 perc) tart a kezelés.
Kúraszerűen alkalmazva ajánlott a napi egy kezelés 10-15 nap egymás után, ez 2-3 hónap múlva ismételhető.
Fenntartó kezelésnél heti 2-4 alkalom az ajánlott.

Mit kezelhetünk a terápia segítségével?

Mikor nem alkalmazható a kezelés?

Relatív ellenjavallat: elektromágneses, aktív stimulációt végző implantátumok (pacemaker, izomstimulátor, agyi shunt) esetében általában alkalmazható, de biztonsági okokból mindig kérje ki az implantátum gyártójának a véleményét.

NEM ellenjavallt tumoros megbetegedés, fém implantátum (pl. ízületi protézis) esetén

Terápián való részvétel előtt szakorvosi vizsgálat, javaslat szükséges. Saját rendelőnkben ezt készséggel elvégezzük, vagy más szakorvos kollégák írásos beutalását is elfogadjuk.

Gyakran ismételt kérdések

Kérdések és válaszok

Ingyenes parkolás az udvarban, a ház előtt lehetséges.

Ha Ön visszahívást kér tőlünk, akkor az oldal tetején található űrlap kitöltése után felhívjuk Önt, hogy pontosítsuk panaszait és igényeit, majd ezt követően ajánlunk egy olyan időpontot, ami Önnek megfelel a vizsgálatra, az első állapotfelmérésre.

Telefonon vagy e-mail üzenetben tudja módosítani, vagy lemondani időpontját. Kérjük, lehetőség szerint ezt az adott időpont előtt 24 órával tegye meg, így módunk van más várakozó beteget az Ön helyére hívni.

Bérleteink a vásárlástól számított 90 napig érvényesek.

Szükséges egy kényelmes váltóruhát, sportcipőt és minden orvosi leletet magával hoznia az állapotfelmérésre. Váltópapucsot biztosítunk.

Magánrendelőnkbe nem szükséges orvosi beutaló

Más magánrendelőbe, fizetős vizsgálatokra tud csak javaslatot adni az orvos.

Magánrendelőből sajnos nem tud gyógyfürdőbe utalni, csak javaslatot tud adni gyógyfürdő kezelésre.

Rendelőnkben készpénzzel tud fizetni, bérletek árát utalással is rendezheti.

Az esetek többségében jobb eredményt lehet elérni, ha a páciensek otthon is végzik a gyógytornát. A gyakorlatokra megtanítjuk, leellenőrizzük a helyes kivitelezést.

Már az első néhány alkalom után javulást érezhet, de általában 10-15 alkalmat javaslunk a tünetek javulásáig. Előfordulhat az is, hogy az első alkalmak után izomláza lesz, az eddig „alvó” izomcsoportjaiban. Természetesen a szükséges alkalmak száma minden esetben egyéni, kórkép függő.

Minden esetben a vizsgálat alkalmával felvilágosítjuk a várható eredményről. Amennyiben nem tudunk segíteni, más megoldás keresésében segítünk, javaslatot adunk.

Minden esetben szükséges orvosi javaslat a kezelésekhez. Természetesen más, a mozgásszervi betegségekben jártas kolléga - reumatológus, ortopédus, baleseti sebész, érsebész, idegsebész, ideggyógyász - javaslatát is elfogadjuk. Ez esetben nem szükséges a rendelőnkben az orvosi vizit díját kifizetnie.

Időpontfoglalás és elérhetőségek

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésére!