Gyógytorna

A kezelésről

Szakképzett gyógytornászok

Gyógytornászaink komoly tudással, tapasztalattal, a mozgásszervi betegségek széles spektrumát ismerve látják el betegeinket. A kollégákat empátia, türelem, segítőkészség jellemzi. Folyamatosan képzéseken vesznek részt,  nem egyetlen módszerrel dolgoznak, hanem szintetizálva tudásukat állnak a páciensek rendelkezésére. Speciális eszközzel  képzetten (akkreditált Redcord tanfolyam) dolgoznak.

Előkezelve a gyógytornára szükség esetén masszázst, elektroterápiát végeznek, lokális pakolást alkalmaznak. (mindezekért külön díjat nem számolunk fel)

Background3
Hogyan zajlik a kezelés

A gyógytorna kezelés menete

Terápián való részvétel előtt szakorvosi vizsgálat, javaslat szükséges. Saját rendelőnkben ezt készséggel elvégezzük, vagy más szakorvos kollégák írásos beutalását is elfogadjuk.

1. Állapotfelmérés

Szakorvosi konzultáció során megismerjük a páciens panaszait, korábbi betegségeit, felmérjük jelenlegi állapotát

2. Javaslat

Megismerve az aktuális problémát, személyreszabott kezelési tervet állítunk össze

3. Kezelés

A páciens a terapeuta irányításával végzi a megadott gyakorlatokat, amelyeknek célja a helyreállítás és a megelőzés. A kezelés folyamatosan alkalmazkodik az egyén állapotának javulásához

A Redcord módszer

A Neurac módszer a Redcord speciális módszere, mely neuromuszkuláris „újraaktiválást” jelent. (Neuromuscular reactivation). A speciális módszer célja a magas szintű neuromuszkuláris stimulációkkal a kontroll és a funkcionális mozgásminták helyreállítása, mely során a meglévő fájdalmak csökkennek/ megszűnnek, és az ízületi mozgásterjedelmek normalizálódnak. Alapja az ideg-izom kapcsolati eltérések feltérképezése, majd a gyenge pontok újjáépítése, melyek lehetnek izom, ízületi, idegrendszeri eredetűek.

Gyakran ismételt kérdések

Kérdések és válaszok

Ingyenes parkolás az udvarban, a ház előtt lehetséges.

Ha Ön visszahívást kér tőlünk, akkor az oldal tetején található űrlap kitöltése után felhívjuk Önt, hogy pontosítsuk panaszait és igényeit, majd ezt követően ajánlunk egy olyan időpontot, ami Önnek megfelel a vizsgálatra, az első állapotfelmérésre.

Telefonon vagy e-mail üzenetben tudja módosítani, vagy lemondani időpontját. Kérjük, lehetőség szerint ezt az adott időpont előtt 24 órával tegye meg, így módunk van más várakozó beteget az Ön helyére hívni.

Bérleteink a vásárlástól számított 90 napig érvényesek.

Szükséges egy kényelmes váltóruhát, sportcipőt és minden orvosi leletet magával hoznia az állapotfelmérésre. Váltópapucsot biztosítunk.

Magánrendelőnkbe nem szükséges orvosi beutaló

Más magánrendelőbe, fizetős vizsgálatokra tud csak javaslatot adni az orvos.

Magánrendelőből sajnos nem tud gyógyfürdőbe utalni, csak javaslatot tud adni gyógyfürdő kezelésre.

Rendelőnkben készpénzzel tud fizetni, bérletek árát utalással is rendezheti.

Az esetek többségében jobb eredményt lehet elérni, ha a páciensek otthon is végzik a gyógytornát. A gyakorlatokra megtanítjuk, leellenőrizzük a helyes kivitelezést.

Már az első néhány alkalom után javulást érezhet, de általában 10-15 alkalmat javaslunk a tünetek javulásáig. Előfordulhat az is, hogy az első alkalmak után izomláza lesz, az eddig „alvó” izomcsoportjaiban. Természetesen a szükséges alkalmak száma minden esetben egyéni, kórkép függő.

Minden esetben a vizsgálat alkalmával felvilágosítjuk a várható eredményről. Amennyiben nem tudunk segíteni, más megoldás keresésében segítünk, javaslatot adunk.

Minden esetben szükséges orvosi javaslat a kezelésekhez. Természetesen más, a mozgásszervi betegségekben jártas kolléga - reumatológus, ortopédus, baleseti sebész, érsebész, idegsebész, ideggyógyász - javaslatát is elfogadjuk. Ez esetben nem szükséges a rendelőnkben az orvosi vizit díját kifizetnie.

Időpontfoglalás és elérhetőségek

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésére!