A kezelésről
Background3
Hogyan zajlik a kezelés

A kezelés menete

A felszívódó gáz hatására a bőr erei kitágulnak, a vérkeringés sebessége is nő. A vér mennyiségi növekedése igen látványos, a testfelület hőmérséklete 1,6-4 Celsius fokos emelkedést mutat. Ez a folyamat a kezelés kb. 8. percében kezdődik, és kb. 10-20 perc alatt éri el a maximumot. A szervezetben ennek hatására a vénás és nyirokáramlás fokozódása következik be.

1. Konzultáció

Felmérjük az Ön egészségügyi állapotát, és kizárjuk azokat az egészségügyi problémákat, amik befolyásolhatják a kezelést.

2. Javaslat

Meghatározzuk a kezelési tervet. Ennek időtartama és gyakorisága a betegség típusától és az egyéni állapottól függően változhat. Kúraszerű alkalmazása javasolt.

3. Kezelés

Egy kabinban történik a kezelés, melynek használata kényelmes, egyszerű és biztonságos, nem kell öltözködni, akár ruhában is használható. A szén-dioxiddal lábszárig vagy mellkasig elárasztott kabinban ülve 20-30 perc alatt a testet körülvevő szén-dioxid a bőrön keresztül fájdalommentesen felszívódva kifejti kedvező élettani hatásait.

A szív koszorúerei (koronáriák) ugyancsak kitágulnak, a pulzusszám, illetve a vérnyomás is csökken. A légzés mélyül, ami szintén a keringés teljesítményének fokozódását eredményezi. A veseartériák kitágulnak, és a vizelet-kiválasztás is növekszik. Fokozódik továbbá az agyi vérkeringés is.

A kezelés ideje:

Egy alkalommal 10-20 percig tart a kezelés.
Kúraszerűen alkalmazva ajánlott a napi egy kezelés 10-15 nap egymás után, ez 2-3 hónap múlva ismételhető.
Fenntartó kezelésnél heti 2-4 alkalom az ajánlott.

Mit kezelhetünk a terápia segítségével?

5/2004. (XI. 19.) EüM rendelet alapján

Mikor nem alkalmazható a CO2 kezelés?

5/2004. (XI. 19.) EüM rendelet alapján

Terápián való részvétel előtt szakorvosi vizsgálat, javaslat szükséges. Saját rendelőnkben ezt készséggel elvégezzük, vagy más szakorvos kollégák írásos beutalását is elfogadjuk.

Gyakran ismételt kérdések

Kérdések és válaszok

Ingyenes parkolás az udvarban, a ház előtt lehetséges.

Ha Ön visszahívást kér tőlünk, akkor az oldal tetején található űrlap kitöltése után felhívjuk Önt, hogy pontosítsuk panaszait és igényeit, majd ezt követően ajánlunk egy olyan időpontot, ami Önnek megfelel a vizsgálatra, az első állapotfelmérésre.

Telefonon vagy e-mail üzenetben tudja módosítani, vagy lemondani időpontját. Kérjük, lehetőség szerint ezt az adott időpont előtt 24 órával tegye meg, így módunk van más várakozó beteget az Ön helyére hívni.

Bérleteink a vásárlástól számított 90 napig érvényesek.

Szükséges egy kényelmes váltóruhát, sportcipőt és minden orvosi leletet magával hoznia az állapotfelmérésre. Váltópapucsot biztosítunk.

Magánrendelőnkbe nem szükséges orvosi beutaló

Más magánrendelőbe, fizetős vizsgálatokra tud csak javaslatot adni az orvos.

Magánrendelőből sajnos nem tud gyógyfürdőbe utalni, csak javaslatot tud adni gyógyfürdő kezelésre.

Rendelőnkben készpénzzel tud fizetni, bérletek árát utalással is rendezheti.

Az esetek többségében jobb eredményt lehet elérni, ha a páciensek otthon is végzik a gyógytornát. A gyakorlatokra megtanítjuk, leellenőrizzük a helyes kivitelezést.

Már az első néhány alkalom után javulást érezhet, de általában 10-15 alkalmat javaslunk a tünetek javulásáig. Előfordulhat az is, hogy az első alkalmak után izomláza lesz, az eddig „alvó” izomcsoportjaiban. Természetesen a szükséges alkalmak száma minden esetben egyéni, kórkép függő.

Minden esetben a vizsgálat alkalmával felvilágosítjuk a várható eredményről. Amennyiben nem tudunk segíteni, más megoldás keresésében segítünk, javaslatot adunk.

Minden esetben szükséges orvosi javaslat a kezelésekhez. Természetesen más, a mozgásszervi betegségekben jártas kolléga - reumatológus, ortopédus, baleseti sebész, érsebész, idegsebész, ideggyógyász - javaslatát is elfogadjuk. Ez esetben nem szükséges a rendelőnkben az orvosi vizit díját kifizetnie.

Időpontfoglalás és elérhetőségek

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésére!